Print
Gemiddelde dekkingsgraad pensioenfondsen licht gestegen naar 95%

Rotterdam, 3 september 2012 - De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen was per eind augustus gelijk aan 95%. Dit betekent een lichte stijging van één procentpunt ten opzichte van de maand daarvoor. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt, wereldwijd marktleider in human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt. Met de stijging komen pensioenfondsen iets dichter bij de vereiste minimale dekkingsgraad van 105%.
 
Als de pensioenfondsen zouden rekenen met de ‘Ultimate Forward Rate’ (UFR), dan zou de gemiddelde dekkingsgraad uitkomen op 100%. “Het lijkt steeds waarschijnlijker dat pensioenfondsen eind dit jaar moeten korten,” zegt Raymond de Kuiper, Director Risk & Financial Management Consulting bij Aon Hewitt. “Dit is echter afhankelijk van de vraag of politieke maatregelen zoals de UFR, of varianten daarop, doorgang vinden. De situatie is namelijk bijna niet veranderd ten opzichte van vorige maand.”

Lees meer...
 
Print
Gemiddelde dekkingsgraad pensioenfondsen gestegen naar 97%

Dekkingsgraad met UFR-berekening 102%

 

Rotterdam, 1 oktober 2012 - De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen was per eind september gelijk aan 97%. Dit betekent een stijging van twee procentpunten ten opzichte van de maand daarvoor. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt, wereldwijd marktleider in human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt. Met de stijging komen pensioenfondsen iets dichter bij de vereiste minimale dekkingsgraad van 105%.


De stijging komt op het moment dat het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het zogenoemde septemberpakket pensioenen heeft gepresenteerd. Het septemberpakket bevat maatregelen voor pensioenfondsen als overbrugging naar het nieuwe financieel toetsingskader in 2014. Een van de maatregelen is dat de rekenrente vanaf oktober 2012 wordt gewijzigd naar de ‘Ultimate Forward Rate’ (UFR).

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL