Print
Cijfers Actuarieel Genootschap van directe invloed op dekkingsgraad

Mogelijke gevolgen voor hogere kortingen, stijgende premies en snelle stijging pensioenleeftijd

 

Rotterdam, 11 september 2012 - Op basis van de publicatie van de nieuwe Prognosetafel 2012-2062 door het Actuarieel Genootschap (AG) moeten pensioenfondsen rekening houden met een stijging van hun pensioenverplichtingen van 0,7 tot 1% als gevolg van de toenemende levensverwachting. De nieuwe Prognosetafel heeft met name gevolgen voor de dekkingsgraad van pensioenfondsen met een jong deelnemersbestand. Ook zal de premie toenemen met 1,0 tot 1,5%. Volgens Aon Hewitt, wereldwijd marktleider in human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing, zijn dit de gevolgen op basis van eigen berekeningen naar aanleiding van de nieuwe Prognosetafel die het AG maandag heeft gepubliceerd.

 

  

De publicatie van het AG is een tegenvaller voor pensioenfondsen. Veel fondsen hebben een voorlopige korting afgekondigd die per 1 april 2013 ingaat. Aangezien deze korting niet hoger mag worden dan al gecommuniceerd is, wordt het negatieve effect  doorgeschoven naar de eventuele korting die per 31 december 2013 moet worden toegepast om op de minimaal vereiste dekkingsgraad te komen.

 

 

Lees meer...
 
Print
Dekkingsgraad pensioenfondsen gedaald naar 95%

 

Rotterdam, 1 juni 2012 - De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen staat per eind mei op 95%. Dit betekent een daling van vier procentpunten ten opzichte van vorige maand. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt, wereldwijd marktleider in human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt. Met de daling komen pensioenfondsen verder af te staan van de vereiste minimale dekkingsgraad van 105%.
 

Deze daling is vooral toe te schrijven aan de sterk gedaalde rente. Aon Hewitt berekent de dekkingsgraad met de driemaands gemiddelde rente, zoals die door De Nederlandsche Bank (DNB) eind vorig jaar is geïntroduceerd. Zonder deze middeling was de daling in dekkingsgraad groter geweest.

 

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL