Print
Gemiddelde dekkingsgraad pensioenfondsen in januari licht gestegen

Aon Hewitt: Ondanks broos herstel worden pensioenen verhoogd

 

Rotterdam, 3 februari 2014 – De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen was per 31 januari 2014 gelijk aan 110%. Dit is een stijging van nauwelijks een procentpunt ten opzichte van eind december 2013. Volgens DNB zijn er nog 38 fondsen die mogelijk additioneel moeten korten. Hoewel een aantal grote pensioenfondsen afgelopen vrijdag bekend maakte niet te hoeven korten, is het herstel van de fondsen volgens Aon Hewitt nog broos.

 

Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt, wereldwijd marktleider in human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.

 

Waarde verplichtingen licht gestegen

De waarde van de verplichtingen van pensioenfondsen steeg in januari met ongeveer 0,6%. Dat komt doordat de driemaands gemiddelde rente licht daalde. De waarde van de verplichtingen van pensioenfondsen wordt berekend volgens de driemaands gemiddelde marktrente met Ultimate Forward Rate.


 
Vermogen pensioenfondsen eveneens gestegen

Het gemiddelde vermogen van de Nederlandse pensioenfondsen is in januari eveneens gestegen. Het totale vermogen steeg per saldo met 1,2%. Daarbij stegen obligatiekoersen met gemiddeld 3,6% door de daling van de marktrente. De aandelenportefeuille nam in januari echter met 2% in waarde af. Met name in het tweede deel van januari daalden de aandelenkoersen, waarbij de grootste dalingen in de opkomende markten plaatsvonden.

Lees meer...
 
Print
Gemiddelde dekkingsgraad pensioenfondsen in februari gelijk gebleven

Financiële positie blijft broos

 

Rotterdam, 3 maart 2014 – De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen was per 28 februari 2014 gelijk aan 110%. Hiermee is de gemiddelde dekkingsgraad gelijk gebleven aan de stand van eind januari. De Nederlandsche Bank maakte vandaag bekend dat in ieder geval 29 pensioenfondsen per 1 april het pensioen verlagen. Daarentegen overwegen diverse fondsen die zich aan de goede kant van de streep bevinden om de pensioenaanspraken (beperkt) te verhogen. Het herstel is volgens Aon Hewitt echter nog broos.

 

Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt, wereldwijd marktleider in human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.

 

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL