Print
Gemiddelde dekkingsgraad pensioenfondsen licht gestegen

Aon Hewitt: Pensioenfondsen moeten uitstel nieuw toetsingskader optimaal benutten

 

Rotterdam, 2 juni 2014 – De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen stond eind mei 2014 op 110%. Dat is een stijging van één procentpunt ten opzichte van een maand eerder.

 

De stijging in mei wordt voornamelijk veroorzaakt door positieve rendementen op zowel de aandelen- als de obligatieportefeuille.

 

Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt, wereldwijd marktleider in human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.

 

 

Lees meer...
 
Print
Ondanks stijgende dekkingsgraad is indexatie verder weg dan ooit

 

Rotterdam, 1 juli 2014 – Pensioenfondsen staan er een stuk rooskleuriger voor dan een jaar geleden. De gemiddelde dekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen stond eind juni op 114%. Dat is een stijging van 13 procentpunten ten opzichte van precies een jaar eerder. Vergeleken met vorige maand is de dekkingsgraad 2 procentpunten gestegen. De nieuwe rekenregels waarmee het kabinet onlangs instemde, zorgen echter naar verwachting voor een daling van de gemiddelde dekkingsgraad van minimaal 7 procentpunten per 1 januari 2015. Daarnaast worden de eisen om te kunnen indexeren zwaarder. Daarmee lijkt indexatie van de pensioenuitkeringen verder weg dan ooit.

 

 

Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt, wereldwijd marktleider in human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.

 

“Pensioenfondsen hebben het afgelopen jaar goed gepresteerd, maar de werkende en gepensioneerde Nederlanders merken daar weinig van,” stelt Frank Driessen, Chief Commercial Officer bij de afdeling Retirement & Financial Management van Aon Hewitt. Hij wijst erop dat de dekkingsgraad zo is gestegen als gevolg van de positieve rendementen op aandelen en vastrentende waarden. Deze laatste rendementen stegen doordat de rente daalde. Daarnaast heeft aantal fondsen kortingen moeten doorvoerden wat ten gunste kwam van de dekkingsgraad.

 

 

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL