Print
Gemiddelde dekkingsgraad pensioenfondsen 99 procent

 

Rotterdam, 1 mei 2012 - De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen staat per eind april op 99%. Dit betekent een daling van één procentpunt ten opzichte van vorige maand. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt, wereldwijd marktleider in human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt. Met de daling komen pensioenfondsen verder af te staan van de vereiste minimale dekkingsgraad van 105%.
 
De Nederlandsche Bank (DNB) nam eind vorig jaar de maatregel dat pensioenfondsen moeten rekenen met een gemiddelde marktrente over de voorafgaande drie maanden, in plaats van de dagelijks wisselende rentekoersen. DNB heeft onlangs de intentie uitgesproken de driemaands middeling voort te willen zetten tot duidelijk is hoe het nieuwe financiële toetsingskader wordt vormgegeven.

“Wij monitoren de dekkingsgraad dagelijks met onze Pensioenthermometer, waarbij we rekenen met de driemaands gemiddelde swaprente,” zegt Raymond de Kuiper, Director Risk & Financial Management Consulting bij Aon Hewitt. “Daarbij houden we ook dagelijks bij wat de impact is van de driemaands middeling ten opzichte van de eerder door DNB gehanteerde methodiek, waarbij wordt gerekend met dagrentes.”

 

Lees meer...
 
Print
Gemiddelde dekkingsgraad pensioenfondsen 100

 

Rotterdam, 2 april 2012 - De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen staat per eind maart op 100%. Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt, wereldwijd marktleider in human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt. 

De Nederlandsche Bank (DNB) nam eind vorig jaar de maatregel dat pensioenfondsen moeten rekenen met een gemiddelde marktrente over de voorafgaande drie maanden, in plaats van de dagelijks wisselende rentekoersen. De Pensioenthermometer maakt daarom ook gebruik van dit gemiddelde.

"Wij monitoren de dekkingsgraad dagelijks met onze Pensioenthermometer, waarbij we rekenen met de driemaands gemiddelde swaprente," zegt Raymond de Kuiper, Director Risk & Financial Management Consulting bij Aon Hewitt. "Als DNB besluit de rentetermijnstructuur op basis van driemaands gemiddelde swaprentes aan te passen of terug te draaien, dan zal dit een effect hebben op de dekkingsgraad in onze Pensioenthermometer. Vooralsnog handhaven we het driemaands gemiddelde voor het maken van onze dagelijkse berekeningen, wat in lijn is met de actuele regelgeving van DNB."

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL