Print
donderdag, 27 augustus 2009
Donner benoemt Commissie beleggingsbeleid en risicobeheer en Commissie toekomstbestendigheid aanvullende pensioenregelingen

Op 25 mei jl. heeft minister Donner in een brief aan de Tweede Kamer de instelling aangekondigd van twee onderzoekscommissies.

De Commissie beleggingsbeleid en risicobeheer gaat analyseren hoe het beleggingsbeleid en risicobeheer zich sinds de jaren negentig bij de pensioenfondsen heeft ontwikkeld. Ook zal de commissie aanbevelingen op deze onderdelen doen voor de toekomst.
In de commissie zitten Prof. dr. J.M.G. Frijns (voorzitter), Prof. dr. L.J.R. Scholtens en
drs. J.A. Nijssen.

Lees meer...
 
Print
vrijdag, 07 augustus 2009
Werkgevers klagen over hoge pensioenkosten 

DNB voorziet een economische krimp van 0,75% als gevolg van de effecten van de herstelplannen
Vanaf half augustus beginnen de werkgevers- en de werknemersorganisaties binnen de Stichting van de Arbeid (STAR) gesprekken over de houdbaarheid van het Nederlandse pensioenstelsel. In de aanloop daar naar toe is de grootste Nederlandse ondernemingsorganisatie VNO-NCW reeds begonnen met het inschieten.

 

Voor Gerard Verheij, de secretaris pensioenzaken van VNO-NCW, is het duidelijk: de pensioenkosten van de werkgevers rijzen de pan uit. Ergo, die moeten omlaag. Hij geeft ook aan hoe dat gerealiseerd kan worden:

 

  1. verlaging van het pensioenopbouwpercentage;
  2. verhoging van de franchise (het deel van het salaris dat gedekt wordt geacht door de AOW);
  3. eventueel ook nog verhoging van de pensioeningangsleeftijd.

 

Verder wil Verheij de pensioenkosten beter beheersbaar maken voor de ondernemingen door deze te maximeren op, bijvoorbeeld, 20% van de pensioengrondslagsom. Hogere premies en bijstortingen in moeilijke tijden zoals nu zijn dan niet meer aan de orde. De oplossingen zullen dan elders gevonden moeten worden.  

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL