Print
Dekkingsgraad gestegen, maar kans op dekkingstekort neemt toe

Door nieuwe rekenregels is kans op indexatie klein

 

Rotterdam, 1 september 2014 – De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen stond eind augustus 2014 op 112%. Daarmee is de dekkingsgraad in de maand augustus met ongeveer een procentpunt gestegen. Onder de nieuwe rekenregels, die vanaf 1 januari 2015 gaan gelden, is de dekkingsgraad echter 107%. Hiermee zitten pensioenfondsen dicht bij een situatie van dekkingstekort.

  

Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt, wereldwijd marktleider in human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt.

Lees meer...
 
Print

Gemiddelde dekkingsgraad pensioenfondsen gedaald naar 101% 

 

Rotterdam, 4 februari 2013 - De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen was per eind januari gelijk aan 101%. Dit betekent een daling van één procentpunt ten opzichte van de maand daarvoor, toen deze nog op 102% lag.
Dat blijkt uit de Pensioenthermometer van Aon Hewitt, wereldwijd marktleider in human-resourcemanagement, consultancy en outsourcing, die dagelijks de hoogte van de gemiddelde dekkingsgraad bijhoudt. Met een dekkingsgraad boven de 100% kunnen de pensioenfondsen aan hun verplichtingen voldoen, maar zitten ze nog niet aan de vereiste minimale dekkingsgraad van 105%.

De dekkingsgraad is berekend aan de hand van de Ultimate Forward Rate en de driemaands gemiddelde marktrentes, zoals voorgeschreven door De Nederlandsche Bank. Aon Hewitt monitort de dekkingsgraden ook op basis van dagelijkse marktrentes en op basis van driemaands gemiddelde marktrentes zonder Ultimate Forward Rate.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL