Print
vrijdag, 28 augustus 2009
STAR heeft moeite met alternatieven voor ophoging AOW-ingangsleeftijd

Het lijkt erop dat de leden van de Stichting van de Arbeid problemen hebben met het unaniem formuleren van alternatieven voor de door het kabinet voorgenomen verhoging van de AOW-ingangsleeftijd. Dit blijkt onder meer uit het bericht dat de vakcentrale CNV onder voorwaarden bereid is akkoord te gaan met de AOW-maatregel. Het CNV wil in ruil enkele eigen wensen gehonoreerd zien, zoals extra belasting voor de hogere inkomens en aftopping van de hypotheekrente. Daarnaast wil het CNV met de werkgeversorganisaties harde afspraken maken over verhoging van de arbeidsparticipatie van oudere werknemers tot 65 jaar.
Het FNV blijft zich verzetten en rekent op brede steun van de bevolking.

Lees meer...
 
Print
donderdag, 27 augustus 2009
Donner benoemt Commissie beleggingsbeleid en risicobeheer en Commissie toekomstbestendigheid aanvullende pensioenregelingen

Op 25 mei jl. heeft minister Donner in een brief aan de Tweede Kamer de instelling aangekondigd van twee onderzoekscommissies.

De Commissie beleggingsbeleid en risicobeheer gaat analyseren hoe het beleggingsbeleid en risicobeheer zich sinds de jaren negentig bij de pensioenfondsen heeft ontwikkeld. Ook zal de commissie aanbevelingen op deze onderdelen doen voor de toekomst.
In de commissie zitten Prof. dr. J.M.G. Frijns (voorzitter), Prof. dr. L.J.R. Scholtens en
drs. J.A. Nijssen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL